torstai 10. huhtikuuta 2014

Auringon alla

H&M: Location: Alicante, Spain. Jes! Lennosta selvittiin hengissä, löydettiin hyvin lentokentältä hotellille ja hotellilta biitsille :D Nyt on meidän toisen lomapäivän aamu, ja kirjoitellaan tätä täällä hotellihuoneessa, jossa on onneks tosi hyvä netti! Meillä on ollu tosi ihana alkuloma ja suunnitelmissa ois pitää se sellasena loppuun asti. Vastoinkäymisetki tietenki kuuluu asiaan, ku Mari ja Heidi on liikenteessä. Tällä kertaa matkalaukusta unohtu ehkä tärkeimmät eli kameran muistikortti ja Marin kännykkä.... Pliiis. Eihän sitä kännykkää voi muistaa kun siitä lukee sitä viimehetken muistilistaa, jossa ei lue erikseen, että kädessäsi oleva kännykkä. Mutta hyvin me ollaan pärjätty :D Muistikortin unohduski nyt on jo aika klassinen tapaus. Katotaan jos löydettäisiin jostain, että vois ostaa. Toistaiseksi tyydytään siis Heidin kännykällä räpsittyihin kuviin, joita ottaessa ei ees nää millanen kuvasta tulee, kun se näyttö on vähä mäsä :D

hei8 image hei11 hei12 image_3 hei10

Ekoihin päiviin on kuulunu paikkoihin tutustumista, ruokakaupan etsimistä, shoppailua, aamulenkkiä, maisemista ihailua ja auringonottoa. Tuo hotellin viereinen ranta (Playa de San Juan) on ihan täydellinen paikka, ja sitä rantaa näkyy silmän kantamattomiin. Hiekka on maailman pehmeintä ja aurinko paistaa niin lämpimästi, vaikka käykin pieni merituuli. Ainoo miinus on, että espanjalaiset poraajaukkelit tykkää porata siinä rannan lähellä aika isoilla desibeleillä :D Tänään vois etsiä sieltä hieman hiljaisemman paikan. Alicanten keskustaan tästä on noin sellanen 15min bussimatka, mutta kun bussipysäkki on hotellin vieressä ja matkan hinta 1,45e niin eihän se oo ongelma eikä mikään!

Tänään on mitä luultavimmin aamun rantahengailun lisäks Santa Barbaran linnoitus ainakin. Mutta me ei ees jakseta tehä hirveesti suunnitelmia, kun ne voi syystä tai toisesta kuitenkin muuttua, niin mennään siten miltä parhaiten tuntuu! Palaillaanpas taas jossakin vaiheessa, pus!

Mari ja Heidi

6 kommenttia:

 1. ihania kuvia, mua ei ainakaan haittaa että nää on otettu puhelimella kun laatu on kuitenkin noin hyvä! Aah noista kuvista välittyy niin ihana fiilis että mun tekis mieli matkustaa ja johonkin lämpöiseen :) Hyvää lomaa teille♥

  VastaaPoista
 2. Moikka Heidi! Mä tossa just lueskelin noita teidän yliopistopostauksianne ja mieleeni muistui, että sähän tosiaan opiskelit aiemmin Vaasassa ruotsia. Haluaisitko vähän valottaa noita opiskeluja? Mitä ne sisälsi: ilmeisesti ainakin jotain esseiden kirjoitteluja ja luentoja? Entäs eka viikko, millaisia aktiviteetteja teillä oli? Oliko sellasta ''luokkaa'' vai joku jäätävän kokonen lössi, johon piti yrittää tutustua? Millasia nää tyypit oli, ootko heihin vielä yhteydessä? Tiedätkö monen jatkaneen opintojaan, vai lopettiko enemmistö sun tavoin?
  Mä opiskelen ite tällä hetkellä aivan eri alaa amk:ssa, mutta tää ei tunnu mun jutulta. Ruotsia oon miettinyt jo lukioaikoinani, mutta silloin en uskaltanut hakea yliopiston puolelle :D Olisi siis enemmän kuin mukavaa kuulla jonkun kokemuksia tuolta ruotsin opiskelusta, kun Vaasaan mä ensisijaisesti pyrin.

  Älyttömän ihanaa lomaa teille!! Nauttikaa auringosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii! Kiva ku kysyit, haluan kyllä vastata sun kysymyksii ihan ajan kanssa, niin määpä vastailen sitten kun pääsen kotiin! Ja kiitos paljon :-)) T. Heidi

   Poista
  2. Noniin! Anteeksi kun hieman kesti :-) Mää en hirveästi enää edes muista näistä jutuista, mutta minäpäs yritän kuitenkin!

   Suurin osa mun Vaasan opiskeluista tapahtui ruotsiksi, siis kaikki nämä ruotsin kielen opinnot. Oli kielioppia, ja kirjallisuuskurssia ja mm. vuoden kestävä Dialogkruppen niille aloittaville opiskelijoille, jotka ei ollu niin tottuneita puhumaan ruotsia. Näiden ruotsin kurssien lisäks oli sitten tietenki niitä ei-pelkästään-ruotsin-lukijoille tarkoitettuja kursseja, jotka oli yleensä suomeksi.

   Mun kans yhtä aikaa aloitti ruotsia opiskelemaan noin 20 tyyppiä. Ei ollu jäätävä lössi ja kyllä niihin ihan hyvin alkuvuoden myötä tutustui. Ei tietenkään kaikista mitään sydänystäviä tullu, mutta kyllä sieltä löytyi kavereita. Mutta eihän sulle tuu kuitenkaan samat ihmiset sinne, että sun kokemukset voi olla erilaisia :-D Eka viikko oli sitten tosiaan täynnä alkutapahtumia, missä ryhmäytettiin ja tutustuttiin yliopistoelämään, esim. lauluilta, ensimmäisen illan bileet, olympialaiset..

   Mää en edes lopulta sitten tiiä kuinka moni meistä lopetti tai jatko opintoja, mutta näistä mun kavereista muutama tais jäädä sinne, ja muutama vaihto eri kaupunkiin opiskelemaan ruotsia ja mun lisäks ainakin kaks tais lopettaa. Mun kohdalla kyse oli siitä, että en tuntenu Vaasaa yhtään mun kodiksi ja vieraalla kielellä opiskelu ei yhtään helpottanu asiaa.

   Toivovasti autoin edes hieman, ja muista, että se, etten mää viihtyny siellä, ei tarkota, ettet sää viihtyis! Kyllä Vaasasta ja ruotsista monet tykkääkin ;-) Tsemppiä sulle hirmuisesti! Tässä vielä linkki mun silloisen opiskelijakaverin kirjoittamaan postaukseen just ruotsin opiskelusta:

   http://syyskuussa.blogspot.fi/2014/02/ruotsia-opiskelemaan.html

   Poista
  3. Oi, kiitos paljon tästä! Jos muistat yhtään, niin viitsisitkö valoittaa mitä siellä keskusteluryhmässä käytiin? Testattiinko jollain tavalla, ketkä sinne menee vai oliko osallistuminen vapaaehtoinen? Ja mitä noi suomenkieliset kurssit sitten taas sisälsivät, siis millasia kurssin aiheita tms?

   Niinhän se on, että eri ihmisille sopii eri jutut! Vaasa voi sopia toisille, ja joidenkin kohdalla se ei vaan natsaa. Jospa se mun kohdalla klikkais.. Kiitti tsempeistä, kova panostus käynnissä lukemisiin :-)

   Poista